GORIS Gie

0

Gie Goris (geboren in 1955) is hoofdredacteur van MO*, het maandelijkse tijdschrift van de mondiale beweging. Kempenaar Goris, zoon van een mijnwerker, heeft een diploma A2 elektriciteit-elektronica en behaalde in 1978 een licentiaat godsdienstwetenschappen aan de KULeuven. Hij werkte een tijdje als leraar dogmatiek aan het theologisch seminarie in Tanzania. Van 1980 tot 1990 werkte hij voor Broederlijk Delen in Antwerpen. Daarna was hij gedurende twaalf jaar hoofdredacteur van Wereldwijd en sinds 2003 is hij hoofdredacteur van MO*. Dit pluralistische blad, dat als extra magazine verschijnt bij Knack, is de opvolger van Wereldwijd, het blad van de katholieke missionarissen, en De Wereld Morgen, het magazine van 11.11.11. De redactie werkt volledig autonoom. De samenwerking met Knack beperkt zich tot de distributie en de reclamewerving.