Vanwalleghem Rik

0

Rik Van Walleghem (geboren in 1952) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij werkte eerst vijf jaar als ambtenaar op het ministerie van Cultuur, voor de Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg. In 1980 begon hij zijn journalistieke loopbaan als wielerjournalist op de sportredactie van Het Nieuwsblad. Daar klom hij op tot chef van de algemene redactie (1992), adjunct-hoofdredacteur (1996) en ten slotte hoofdredacteur (1999). Hij was de opvolger van Pol Van Den Driessche, die kabinetsmedewerker werd van minister Luc Van den Bossche.

Biografieën Vlaamse hoofdredacteurs

Naar de overzichtspagina met de biografieën van de Vlaamse hoofdredacteurs

Lang bleef hij niet in die functie, want eind 2000 verliet Vanwalleghem de krant om communicatiemanager te worden van de wielerploeg van Patrick Lefevere. Luc Soens volgde hem op als hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Vanwalleghem schreef daarna nog columns en sportartikels voor De Standaard.