Gerecht onderzoekt dossier Tunnelplaats

 Leestijd: 5 minuten

1

Het Antwerps parket heeft het volledige dossier rond het omstreden bouwproject Lins Tower aan de Tunnelplaats opgevraagd bij de dienst Stadsontwikkeling. Dat gebeurde twee maanden terug, kort nadat Apache en Le Vif nieuwe onthullingen brachten in ...

In het kort

Het Antwerps parket heeft het volledige dossier rond het omstreden bouwproject aan de Tunnelplaats opgevraagd bij de dienst Stadsontwikkeling. Dat gebeurde twee maanden terug, kort nadat Apache en Le Vif nieuwe onthullingen brachten in dossier Land Invest Gate. Het parket bevestigt dat het dossier werd opgevraagd, maar wil voorlopig geen verdere details kwijt.

Het dossier ligt politiek gevoelig. Tegen het advies van de eigen stedenbouwkundig ambtenaar in verleende het voormalige college onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) een vergunning voor de bouw van de Lins Tower aan Land Invest Group.

Aan het roer van die projectontwikkelaar stond Erik Van der Paal. Van der Paal is zeer goed bevriend met Bart De Wever. Bovendien werkte Joeri Dillen, de voormalige kabinetschef van de Antwerpse burgemeester, voor hij aantrad op het kabinet van De Wever voor Land Invest Group. Aan de vooravond van de collegebeslissing om een hoogbouwvergunning af te leveren voor de Lins Tower vertrok Dillen als kabinetschef.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid