Het duistere netwerk achter Dries Van Langenhove

 Leestijd: 10 minuten

9

Wie denkt dat de organisatie Schild & Vrienden een neofascistisch clubje is dat op zichzelf staat, vergist zich. Onderzoek van Apache legt het netwerk bloot rond Dries Van Langenhove.

In het kort

Wie denkt dat de organisatie Schild & Vrienden van Dries Van Langenhove een neofascistisch clubje is dat op zichzelf staat, vergist zich. Onderzoek van Apache legt het netwerk bloot rond Dries Van Langenhove.

Dat de in extreemrechts vaarwater geraakte, van oorsprong rechts conservatieve studentenorganisatie KVHV een voedingsbodem vormt voor Schild & Vrienden is al langer bekend. Daarnaast komt echter nadrukkelijk de van oorsprong Duitse studentenclub KAV Lovania in beeld die nogal wat Vlaamse prominente leden en geradicaliseerde katholieken in haar rangen telt. Maar vooral ook de ultraconservatieve katholieke organisatie Tradition, Family, Property. Die bevecht actief de waarden van de Franse revolutie en bepleit een contrarevolutie die de macht moet herstellen van de adel en van de ‘oorspronkelijke’ katholieke kerk van voor het Tweede Vaticaans Concilie.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
1 maand€ 9,00
1 jaar€ 80,00
Levenslang€ 2.500

Ontdek alle formules

Word lid

Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu nog aan 6,66 euro per maand.


Ja, ik word lid