Een school met heimwee naar het Derde Rijk

 Leestijd: 7 minuten

13

Neonazi’s, antisemieten en geradicaliseerde geestelijken vinden elkaar in het Oude Klooster Maleizen (Overijse). Dat biedt onderdak aan een fundamentalistische school en herbergt een extreemrechts, ultra katholiek netwerk.

In het kort

Neonazi’s, antisemieten en geradicaliseerde geestelijken vinden elkaar in het Oude Klooster Maleizen (Overijse) Dat biedt onderdak aan een fundamentalistische school en herbergt een extreemrechts, ultrakatholiek netwerk.

Een hele reeks gelekte foto’s brengt de hoofdrolspelers binnen dat netwerk in beeld. Het gaat om een onderzoeker aan de KUL, de zoon van een minister, een handvol bestuurders met heimwee naar het Derde Rijk en enkele geestelijken die samenzweren tegen de progressieve bisschoppen en tegen het ‘verloederde Katholiek Onderwijs’.

Zelfs de neofascistische Vlaamse schild en vrienden, bekend van het trollenleger op internet en van de beveiliging van de lezingen van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) krijgen onderdak in het klooster.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid