Vrijdag 23 februari eerste Café Apache

 Leestijd: 1 minuut10

Komende vrijdag start Apache met wat de komende maanden hopelijk kan uitgroeien tot een mooie nieuwe traditie: café Apache. Maandelijks organiseren we in het Reuzenhuis een debat over een actueel thema. De avond wordt gestreamd en vanaf de middag zal de website voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Vrijdag zijn onze gasten Rik Van Cauwelaert (columnist bij De Tijd), Bert Bultinck (hoofdredacteur van Knack) en professor Sarah Van Leuven (directeur van de onderzoeksgroep Center for Journalism Studies aan de UGent). Samen met hoofdredacteur Karl van den Broeck debatteren ze over ‘chilling’ in de journalistiek: of hoe met veel geld en dure advocaten wordt gepoogd kritische stemmen te smoren.

De inkom van het Reuzenhuis in Borgerhout (Foto: Apache (c) Kaja Verbeke)

Donderdag verwachten we de uitspraak in de dubbele rechtszaak die projectontwikkelaar Land Invest Group en de voormalige kabinetschef van Bart De Wever vorig jaar aanspanden tegen Apache en daarbij samen een zeer forse schadeclaim van 350.000 euro eisen.

Het is helaas niet het enige voorbeeld van chilling en Apache is ook niet het enige medium dat ermee af te rekenen krijgt.

Hoe toont chilling zich in de praktijk? Is het (vooral) een politiek probleem? Hoe kunnen media zich daartegen wapenen? Is er een rol weggelegd voor de overheid? Voor de journalistenvereniging? Het zijn maar enkele vragen die we vrijdag willen voorleggen aan het panel.

Locatie: Reuzenhuis, Turnhoutsebaan 110, 2140 Borgerhout
Aanvangsuur: 20u (deuren 19u15)
Panel: Rik Van Cauwelaert, Bert Bultinck, Sarah Van Leuven, Karl van den Broeck

 

Volg het debat via de livestream op deze pagina!

Vanaf 20u zenden we het debat live uit.

Of kom langs in ons café!

Plaatsen zijn beperkt! De eerste 30 leden die een mailtje sturen naar info@apache.be kunnen een plaats in het publiek bemachtigen.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid