Vier nieuwe gezichten bij Apache

 Leestijd: 1 minuut1

Apache start het nieuwe schooljaar met vier nieuwe krachten. Drie journalisten: Nica Broucke, lange tijd aan de slag bij De Morgen en tot juni hoofdredactrice van Elle. Doorgewinterd Belga-correspondent Steven Vanden Bussche en jong journalistiek talent Stef Arends. Guy Spietaels wordt de marketeer van Apache.

Een (deel van) de Apache-redactie met v.l.n.r. Tom Cochez, Steven Vanden Bussche, Guy Spietaels, Kaja Verbeke, Nica Broucke, Karl van den Broeck en Jan Walraven. Niet op de foto: Bram Souffreau, Georges Timmerman en Stef Arends. (Foto: Arne Focketyn)

Gedragen door de vloedgolf van sympathie en de steun die ons ten deel viel naar aanleiding van de dubbele processen die tegen Apache werden ingespannen door de voormalige kabinetschef van Bart De Wever (N-VA) en door vastgoedontwikkelaar Land Invest Group, bouwde Apache de voorbije maanden gestaag verder aan de ploeg.

Pogingen om onze verdere groei aan banden te leggen door Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) konden niet verhinderen dat vier nieuwe mensen onze journalistieke opdracht mee ter harte nemen: macht in al haar verschijningsvormen kritisch bevragen.

Steven Vanden Bussche is geen onbekende voor de trouwe Apachelezer. De voorbije zeven jaar werkte hij als Gents correspondent voor Belga, maar daarnaast schreef hij geregeld bijdragen voor Apache. Afgelopen voorjaar bracht hij onder meer het Publipart-schandaal aan het rollen.

“De voorbije jaren heeft Steven getoond dat hij perfect bij Apache past”, zegt hoofdredacteur Karl van den Broeck. “Hij heeft de juiste spirit en hanteert de journalistieke aanpak die Apache kenmerkt.”

De voorbije maanden bouwde Apache gestaag verder aan de ploeg.

De pagina’s zullen vanaf vandaag gecoördineerd worden door Nica Broucke. “We zijn zeer opgetogen dat Nica onze ploeg komt versterken”, zegt Karl van den Broeck. “Ze heeft tonnen ervaring als journalist bij De Morgen en als hoofdredacteur bij Elle. Ze zit al jaren in de loopgraven van onze sector: daar waar commercie en journalistiek vaak met elkaar in conflict kwamen, bleef ze dapper overeind.”

Tot slot is er Stef Arends. Afgelopen voorjaar deed hij een zeer geslaagde stage bij Apache. Zijn berichtgeving over de vastgoedkoning van Koksijde zette de kustgemeente de voorbije weken in rep en roer.

Met Guy Spietaels haalt Apache tot slot een ervaren marketeer binnen. Luc De Cleir buigt zich deeltijds over de abonnementen en Marijke de Vries zal zich bekreunen om de eindredactie.

De komende weken en maanden mag u van hen en van de rest van de ploeg van Apache journalistiek vuurwerk verwachten.

Auteur: Tom Cochez

Licentiaat criminologie. Werkte van 1997 tot 2008 voor De Morgen. Hij volgde er vooral gezondheidszorg, sociale zaken en milieu en verdiepte zich in de politieke partijen Vlaams Belang en Groen. In 2008 koos hij ervoor om opnieuw op freelance basis te werken onder meer ook voor Knack en Humo. Een jaar later stond hij mee aan de wieg van De Werktitel, het latere Apache.be. Vandaag werkt hij als redacteur en coördinator.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid