Jan De Cock eerste gast in Apache TV

 Leestijd: 1 minuut2

Om onze inhoud nog beter te visualiseren, verduidelijken en verspreiden, experimenteert Apache met online video. Apache TV staat momenteel nog in de kinderschoenen, maar met de hulp van enkele geëngageerde vrijwillige cameramannen en regisseurs kon een eerste interview ingeblikt worden.

Op dinsdag 16 februari trok Apache naar het Brussels Art Institute van Jan De Cock, de beeldend kunstenaar die de voorzitters van de grootste mediagroepen en de VRT voor de rechter daagde omdat hij het niet langer neemt dat ze alsmaar minder aandacht besteden aan kunst en cultuur.

Apache sprak met Jan De Cock over de diepere betekenis van zijn ‘burgermanifest voor meer cultuur’. Het resultaat is een openhartig interview met een gerenommeerd kunstenaar over mediasubsidies, het marktmechanisme en het belang van kunst en cultuur voor de komende generaties.

Meer videomateriaal en extra interviews vind je hier.

Vlaamse Overheid

Dit artikel kwam tot stand met steun van de Vlaamse overheid.

Auteur: Redactie Apache

Apache is gegroeid uit De Werktitel, de eerste Vlaamse blog geschreven door professionele journalisten. De Werktitel zag op 14 oktober 2009 het levenslicht, Apache nam op 24 februari 2010 zijn plaats in. Maar het werk startte al in het voorjaar van 2009, toen een aantal journalisten de koppen bij elkaar staken en beslisten om zich in een avontuur te storten. Omdat degelijke, ongebonden journalistiek nodig is.

Auteur: Liesbeth Van Houdt

Licentiaat communicatiewetenschappen. Werkte in de culturele sector als coördinator communicatie voor o.a. Zomer van Antwerpen en schreef freelance voor Sanoma. Was in 2016 en 2017 redactiecoördinator van Apache.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid