Trump maakt eigen hotel rijker met overheidsgeld

0

Trump spekt met overheidsmiddelen de kas van zijn verlieslatend hotelresort. Tijdens zijn recent bezoek aan het Verenigd Koninkrijk verbleef Amerikaans president Trump samen met zijn entourage twee nachten in het Schotse resort dat hij samen met zijn zoon beheert, schrijft The Scotsman. Totale kostprijs: 52.477 pond of net geen 59.000 euro.

Na zijn opgemerkte passage op de NAVO-top in Brussel vorige week, trok Amerikaans president Donald Trump met zijn entourage naar het Verenigd Koninkrijk. Daar stond op donderdag een al even opgemerkte ontmoeting met Brits premier Theresa May op het programma. Daarna reisde Trump richting Schotland om er twee nachten in zijn Trump Turnberry hotelresort in Ayrshire te verblijven.

Trump bereidde zich in Ayrshire voor op zijn ontmoeting met Russisch president Vladimir Poetin. Die voorbereiding zou vooral bestaan uit meetings en telefoongesprekken, stelde Trump op voorhand. Uiteindelijk zou hij er twee golfpartijen spelen.

Naast Trump zelf verbleef ook zijn stafchef, zijn woordvoerder en andere hooggeplaatsten twee nachten in het resort, net als zijn zoon Eric. Die Eric is (niet) toevallig ook bestuurder van SLC Turnberry, eigenaar van het resort. The Scotsman kon de hand leggen op de twee facturen die het ministerie van Buitenlandse Zaken betaalde aan SLC Turnberry, goed voor een totaalbedrag van omgerekend bijna 59.000 euro.

Eigenaar

Hoewel Trump steeds heeft beloofd om zijn zakenbelangen af te stoten op het moment dat hij president werd, is hij via zijn Donald J Trump Revocable Trust nog steeds eigenaar van Golf Recreation Scotland, het moederbedrijf van SLC Turnberry.

Actiegroepen noemen het verblijf van Trump in z’n eigen hotel machtsmisbruik om zichzelf te verrijken.

Het bezoek van de Amerikaanse delegatie is goed nieuws voor het verlieslatend SLC Turnberry. Al beweert de woordvoerder van de Trump Organisation wel dat de Amerikaanse overheidsdiensten steeds aan kostprijs kunnen verblijven.

Het is bovendien niet de eerste keer dat Trump zijn Schots hotelresort bezoekt. In mei onthulde The Scotsman een eerdere, weliswaar kleinere hotelrekening van 5.600£.

Lees het volledige artikel van The Scotsman hier.

Opgemerkt

Apache Nieuws