Apache verkent Limburg

23 augustus 2022 Vrienden van Apache
Apache in Limburg
(© Gier)

Hoe gaan de Limburgse gemeenten om met publieke ruimte? Hoe wordt water beheerd langs de Maas en de bijrivieren in tijden van droogte of overstromingen? Wat is het effect van overmatige stikstofuitstoot op de Limburgse natuurgebieden?

Op zoek naar antwoorden reizen we 1 oktober langs enkele opmerkelijke plekken zoals de natuurgebieden Negenoord-Kerkeweerd en Vallei van de Kikbeekbron, waar ooit aan zand- en grindontginning werd gedaan.

Voor extra duiding gaat Apache-journalist Steven Vanden Bussche in gesprek met onder meer Genks burgemeester Wim Dries en Katrien Schaerlaekens, projectleider bij Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

Deelnemen?

Stap jij graag mee op de bus op 1 oktober? Schrijf je dan onderaan deze pagina in. Let op, de plaatsen op de bus zijn beperkt!

Het programma

Zaterdag 1 oktober spreken we om 12u30 af aan het treinstation van Hasselt, waar je een broodje en koffie krijgt. De bus vertrekt hier om 13u stipt.

We houden halt in Genk, Dilsen-Stokkem (bezoekerscentrum De Wissen) en Maasmechelen (Vallei van de Kikbeekbron) voor extra uitleg tijdens een korte wandeling.

Tegen de avond zijn we terug in Hasselt voor een warme maaltijd in Hostel H, vlak bij het vertrekpunt. Om 19u30 volgt hier een vraaggesprek met Gust Feyen, actief binnen de Limburgse natuur- en milieubeweging. Het einde wordt voorzien rond 21u30.

Praktisch

De prijs voor deze dag bedraagt 35 euro, inclusief busrit, en de lunch en het avondmaal.

Op de tussenstops maken we een kleine wandeling van maximum 1,5 uur, zorg dus voor aangepaste kledij.

Inschrijven

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven.

Je ontvangt een bevestigingsmail met betaalgegevens. Jouw inschrijving is definitief na betaling (35 euro per persoon).

Sorry... Dit formulier is gesloten voor nieuwe inzendingen.