Adviesraden negatief over Gentse plannen voor verkoop en beheer OCMW-gronden

 Leestijd: 9 minuten

0

De Stad Gent wil tot 2025 40 miljoen euro ophalen uit de verkoop van OCMW-patrimonium, vooral landbouwgronden buiten de stadsgrenzen. Verschillende adviesraden reageren bijzonder negatief op een visienota over het beheer en de verkoop van het ...

In het kort

De Stad Gent wil tot 2025 40 miljoen euro ophalen uit de verkoop van OCMW-patrimonium, vooral landbouwgronden buiten de stadsgrenzen. Verschillende adviesraden reageren bijzonder negatief op een visienota over het beheer en de verkoop van het OCMW-patrimonium. Ze roepen de stad zelfs op om zijn huiswerk opnieuw te maken en een échte langetermijnvisie te ontwikkelen over de toekomst van haar patrimonium, vertrekkende vanuit het algemeen belang.

De Gecoro, die het schepencollege en de gemeenteraad adviseert over het ruimtelijk beleid, struikelt nog het meest over het principe van ‘winstmaximalisatie’ bij de verkoop van gronden en gebouwen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid