Schepencolleges Zoersel en Zandhoven misleiden gemeenteraad na geheime afspraken met Plopsaqua

 Leestijd: 14 minuten

2

Nog voor de aanbestedingsprocedure voor de bouw van een nieuw zwembad werd opgestart, hielden de schepencolleges van Zoersel en Zandhoven verschillende vergaderingen met Plopsabaas Steve Van den Kerkhof. Daarbij werd door Plopsa al een zeer specifiek ...

In het kort

In de aanloop naar een openbare aanbesteding voor de bouw van een nieuw zwembad, hielden de schepencolleges van Zoersel en Zandhoven verschillende vergaderingen met Plopsa-baas Steve Van den Kerkhof. Daarbij werd door Plopsa al een zeer specifiek ‘bindend aanbod’ gedaan. Dat blijkt uit documenten die Apache in handen kreeg.

De gesprekken met de pretparkdivisie van Plopsa gingen over een zeer concreet plan voor een gezamenlijk publiek-privaat zwembad voor Zoersel en Zandhoven. Na het overleg met de twee schepencolleges vatte Plopsa Group de resultaten van de gesprekken samen in een offerte, die getekend door CEO Steve Van den Kerkhof, werd afgeleverd op het gemeentehuis.

Twee maanden na dat aanbod startten Zoersel en Zandhoven gezamenlijk een officiële aanbestedingsprocedure op, met selectiecriteria die zeer opvallende overeenkomsten vertonen met het voorstel van Plopsa. Zowel de gemeenteraad van Zoersel als die van Zandhoven werd niet geïnformeerd over de voorgaande gesprekken en het aanbod van Plopsa.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid