Waarom een actief (landbouw)grondbeleid een goede zaak is

 Leestijd: 5 minuten

0

Een beleid rond publieke gronden is nodig voor de aanpak van grote maatschappelijke uitdagingen. Als besturen gronden aankopen om (sociale) huisvesting te realiseren, industriezones aan te leggen of natuurgebieden te ontwikkelen, waarom dan niet voor voedselproductie ...

In het kort

Een beleid rond publieke gronden is nodig voor de aanpak van grote maatschappelijke uitdagingen. Als besturen gronden aankopen om (sociale) huisvesting te realiseren, industriezones aan te leggen of natuurgebieden te ontwikkelen, waarom dan niet voor voedselproductie of andere beleidsdoelen zoals biodiversiteit, water en droogte?

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is op zoek naar landbouwgronden in Vlaams en Waals-Brabant. Het voornemen, een onderdeel van de lokale voedselstrategie, leidde maandag tot spanningen in de Brusselse regering en tot onbegrip bij de andere ministers van Landbouw én landbouworganisaties. Nochtans past het voornemen in een ruimer én ambitieus verhaal om voedselproductie terug te doen aansluiten bij de stad.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid