Een stikstofbom onder Vlaanderen: redt grootschalige landbouw het milieu?

 Leestijd: 11 minuten

0

De Vlaamse biodiversiteit wordt bedreigd door stikstofvervuiling, vooral afkomstig van de landbouw. Door gebrek aan daadkrachtig overheidsbeleid zijn boer en natuurbeheerder lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Om uit de impasse te komen is een visie ...

In het kort

De Vlaamse biodiversiteit wordt bedreigd door stikstofvervuiling, vooral afkomstig van de landbouw. Door gebrek aan daadkrachtig overheidsbeleid zijn boer en natuurbeheerder lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Om uit de impasse te komen is een visie nodig op de toekomst van landbouw en natuur. Vandaag: de boer als econoom.

Vlaamse landbouwbedrijven worden steeds grootschaliger. Nederland loopt wat betreft schaalvergroting echter tien jaar ‘voor’ op Vlaanderen. Een kijkje over de grens geeft een idee hoe Vlaanderen er over vijf à tien jaar uit zou zien als de huidige trend zich doorzet. Kan technologische optimalisering onze natuur redden?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid