Risicopatiënten dupe van ‘comfort’ griepvaccinatie

 Leestijd: 3 minuten

2

De toegenomen vraag naar griepvaccins en de late levering dreigen levens te kosten. Er zijn tekorten voor patiënten voor wie vaccinatie een kwestie van leven en dood kan zijn. Tegelijk wordt wel in sommige bedrijven en ...

In het kort

De toegenomen vraag naar een vaccin tegen de griep en de late levering dreigen levens te kosten. Er zijn tekorten voor patiënten voor wie vaccinatie een kwestie van leven en dood kan zijn. Tegelijk wordt in sommige bedrijven en voetbalploegen volop gevaccineerd.

Nochtans zijn er duidelijke afspraken gemaakt om gefaseerd te vaccineren: tot 15 november mogen enkel prioritaire groepen gevaccineerd worden. Voetballers of gezonde werknemers die hun skivakantie willen veiligstellen, horen daar niet bij.

“De problemen zijn ernstig en ze worden met de dag ernstiger”. Lieven Zwaenepoel, voorzitter van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) is duidelijk: de levering van vaccins tegen de griep loopt vertraging op en chronische patiënten, ouderen of andere personen die prioritair gevaccineerd dienen te worden, riskeren daar het slachtoffer van te worden.

 

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid