De discrete vergaderingen achter ’t Scheldt

 Leestijd: 5 minuten

2

Social media expert Gert Van Mol, betrokken bij ’t Scheldt, startte samen met vastgoedlobbyist Erik Van der Paal en enkele bevriende advocaten een “privé-project dat enige discretie vroeg wegens gevoelige linken naar de media”. Dat tonen documenten die ...

In het kort

Social media expert Gert Van Mol, betrokken bij ’t Scheldt, startte samen met vastgoedlobbyist Erik Van der Paal en enkele bevriende advocaten een “privé-project dat enige discretie vroeg wegens gevoelige linken naar de media”. Dat tonen documenten die Apache kon inkijken.

Van verhalen over naaktfoto’s van BV’s over filmpjes van politici die zich niet aan de Covid-regels (zouden) houden tot racistische praat en cartoons, … met enige regelmaat laat de website ’t Scheldt van zich horen.

Met journalistiek heeft de site niets te maken. Onder de verpakking ‘satire’ wordt aan doorgaans volstrekt ongegronde en anonieme vuilspuiterij gedaan. De artikels zijn een aaneenschakeling van persoonlijke, en vaak politieke afrekeningen.

De Morgen brengt vandaag social media goeroe Gert Van Mol in beeld als de man die achter ’t Scheldt zit sinds de vorige eigenaar ervan – Bert Murrath – in 2018 overleed. Dat klopt ook, zo leren documenten die Apache kon inkijken.

Alleen handelt Van Mol daarbij niet alleen. Samen met vastgoedlobbyist Erik Van der Paal en enkele bevriende advocaten startte hij een “privé-project” op “dat enige discretie vroeg wegens gevoelige linken naar de media”, zo omschrijft Van Mol het althans zelf in een klacht aan de stafhouder van de Antwerpse balie die Apache kon inkijken.

Van Mol liet eerder al verstaan dat het om een social media-project gaat, ruimer dan enkel ’t Scheldt.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid