‘Corruptie op hoogste niveau’ bij procedure biënnale Venetië

 Leestijd: 10 minuten

2

‘Corruptie op het hoogste niveau.’ Zo omschrijft kunstenaar Maarten Vanden Eynde de ontknoping van de juryprocedure voor de kunstbiënnale in Venetië 2022. De jury die werd georganiseerd door het departement Cultuur van de Vlaamse Overheid, onder ...

In het kort

“Corruptie op het hoogste niveau”. Zo omschrijft kunstenaar Maarten Vanden Eynde de ontknoping van de juryprocedure voor de kunstbiënnale in Venetië 2022. De jury die werd georganiseerd door het departement Cultuur van de Vlaamse Overheid, onder de politieke bevoegdheid van Vlaams minister-president en cultuurminister Jan Jambon (N-VA), koos voor het concept van curator Hilde Teerlinck en kunstenaar Francis Alÿs.

Maar volgens Vanden Eynde verliep de jurering allesbehalve correct. Hij schetst een weinig verkwikkend verhaal met verwijderde persberichten, criteria die niet werden gevolgd en juryleden die zich, door dreigende belangenvermenging in extremis, een week voor de zitting terugtrokken.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid