De Morgen: van moord naar droom

 Leestijd: 7 minuten

2

De Morgen van 31 oktober 1986 is écht een piraatkrant. Ze heet ‘De Moord’ en is een potige reactie van de redactie op het faillissement dat de eigenaar, de Socialistische Partij, heeft aangevraagd. De reddingsactie ‘1.000 ...

In het kort

De Morgen van 31 oktober 1986 is écht een piraatkrant. Ze heet ‘De Moord’ en is een potige reactie van de redactie op het faillissement dat de uitgever, de Socialistische Partij, heeft aangevraagd.

De reddingsactie ‘1.000 voor 100.000’ die daarop volgt, voedt de droom van een onafhankelijke, progressieve krant voor Vlaanderen die uitgegeven wordt door haar lezers. Een droom die kortstondig werkelijkheid wordt.

Dit is het tweede deel van een zesdelige zomerreeks, waarin Karl van den Broeck vertelt hoe Christian Van Thillo van De Persgroep (nu DPG Media) een uitgekiende sluipmoord pleegde op De Morgen, op dat moment de belangrijkste onafhankelijke progressieve stem van Vlaanderen.

De laatste krant. Zes afleveringen. Een zomer lang, elke woensdag.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid