82 miljoen euro voor Vlaams-nationalistische propaganda-oorlog

 Leestijd: 3 minuten

9

Vlaams Belang en N-VA gaven samen meer dan 82 miljoen euro uit aan propaganda in de periode 2009-2019. Dat bedrag ligt veel hoger dan bij andere partijen die beduidend meer op inhoud werken. De Vlaams-nationalistische partijen ...

In het kort

N-VA en Vlaams Belang gaven samen meer dan 82 miljoen euro uit aan propaganda in de periode 2009-2019. Dat bedrag ligt veel hoger dan bij andere partijen die beduidend meer op inhoud werken. De Vlaams-nationalistische partijen tilden de uitgaven aan propaganda naar nooit eerder geziene hoogten in België.

Het zorgt ervoor dat het terrein waarop de politieke strijd wordt gestreden steeds meer dat van de perceptie en steeds minder dat van de inhoud is.

Dat beide Vlaams-nationalistische voorlopen in de propagandaslag, blijkt uit een analyse van de jaarrekeningen van de politieke partijen voor de periode 2009-2019. De vzw’s achter de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de Kamer moeten jaarlijks een uitgebreid financieel verslag neerleggen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid