De economische erfenis van het Belgisch kolonialisme

 Leestijd: 10 minuten

0

Nog steeds hebben ‘Belgische’ bedrijven aanzienlijke belangen in Congo. Groepen als Texaf, George Forrest International, Orgaman en Socfin opereren er in diverse sectoren. De economische erfenis van het kolonialisme weegt tot vandaag door, al is de Belgische ...

In het kort

Nog steeds hebben ‘Belgische’ bedrijven aanzienlijke belangen in Congo. Groepen als Texaf, George Forrest International, Orgaman en Socfin opereren in diverse sectoren. De economische erfenis van het kolonialisme weegt tot vandaag door, al is de Belgische aanwezigheid 60 jaar na de Congolese onafhankelijkheid serieus afgekalfd.

De laatste weken staat de Belgische koloniale erfenis opnieuw volop in de belangstelling. Het debat concentreerde zich vooral op de rol van Leopold II, en de standbeelden die nog steeds in België staan.

In de discussie blijft de economische kant van het kolonialisme en imperialisme en de naweeën ervan grotendeels onderbelicht.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid