Nieuwe procedure voor kunstbiënnale Venetië doet stof opwaaien

 Leestijd: 7 minuten

0

Suggesties uit een brainstorm van het departement Cultuur deden het kabinet van cultuurminister Jan Jambon (N-VA) resoluut de procedure wijzigen voor de Vlaamse afvaardiging naar de kunstbiënnale in Venetië in 2021. Waar de afgelopen edities steeds ...

In het kort

Suggesties uit een brainstorm van het departement Cultuur deden het kabinet van cultuurminister Jan Jambon (N-VA) resoluut de procedure wijzigen voor de Vlaamse afvaardiging naar de kunstbiënnale in Venetië in 2021. Waar de afgelopen edities steeds een kunstenaar centraal stond, zal dit keer een curator bepalen hoe het Belgische paviljoen in de Giardini in Venetië een invulling krijgt.

Tijdsgebrek noopte het kabinet ertoe snel groen licht te geven aan een gloednieuwe, door het departement uitgewerkte procedure. Een ruime open oproep moest men door tijdsgebrek laten varen waardoor slechts een beperkt aantal tentoonstellingsmakers een inhoudelijk voorstel kunnen doen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid