‘Woonzorgcentra werden in volle oorlogstijd verwaarloosd’

 Leestijd: 5 minuten

3

Uitgerekend het meest kwetsbare deel van de bevolking, dat verblijft in woonzorgcentra, werd de voorbije weken onvoldoende beschermd tegen corona. ‘We hebben de sector in volle oorlogstijd verwaarloosd’, zegt professor emeritus Jozef Pacolet (HIVA), expert sociale ...

In het kort

Uitgerekend het meest kwetsbare deel van de bevolking, dat verblijft in woonzorgcentra werd de voorbije weken onvoldoende beschermd tegen corona. “We hebben de sector in volle oorlogstijd verwaarloosd”, zegt professor emeritus Jozef Pacolet (HIVA), expert sociale zekerheid.

De kritiek op de aanpak van de coronacrisis in woonzorgcentra zwelt aan. Naast de begrijpbare ergernis over de manklopende rapportering van het aantal sterfgevallen, weegt vooral de vaststelling dat de sector de voorbije weken werd verwaarloosd.

“De sector luidt nu al ruim drie weken de noodklok. Dag na dag waren er alarmkreten. Intussen is de situatie acuut en dramatisch geworden”, zegt Pacolet die aan het Leuvense Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving (HIVA) onder meer uitgebreid onderzoek deed naar de sector van de rust- en verzorgingstehuizen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid