Afgeblazen bestelling miljoenen mondmaskers achtervolgt Maggie De Block

 Leestijd: 4 minuten

4

Er blijft grote onduidelijkheid over een in extremis door het kabinet van minister Maggie De Block (Open Vld) geannuleerde bestelling van miljoenen mondmaskers. De Block en haar collega Philippe De Backer zeggen dat “malafide leverancier” Pharmasimple ...

In het kort

Er blijft grote onduidelijkheid over een in extremis door het kabinet van minister Maggie De Block (Open Vld) geannuleerde bestelling van miljoenen mondmaskers. In een zeer forse reactie op een artikel in het Franstalige weekblad Paris Match, hekelen De Block en haar collega, minister Philippe De Backer (Open Vld) de “malafide leverancier” die “zelf de afspraken schond” en “de huidige crisis misbruik(t) om de Belgische bevolking op te lichten”.

Het Waalse bedrijf Pharmasimple dat 10 miljoen chirurgische maskers en 3 tot 5 miljoen FFP2 maskers wilde leveren, zou volgens de ministers in extremis onder meer de prijs per masker hebben verhoogd. De door minister De Block ondertekende bestelbon en de finale overeenkomst tonen echter dezelfde prijs.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid