De geannuleerde bestelling van 3 miljoen FFP2 mondmaskers

 Leestijd: 2 minuten

4

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) blies eind vorige week in allerijl een bestelling van 3 miljoen FFP2 mondmaskers en 10 miljoen chirurgische mondmaskers op. Dat schrijft Paris Match op basis van interne documenten. ...

In het kort

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) blies eind vorige week in allerijl een bestelling van 3 miljoen FFP2 mondmaskers en 10 miljoen chirurgische mondmaskers op. Dat schrijft Paris Match op basis van interne documenten.

De geannuleerde bestelling met een waarde van om en bij de 30 miljoen euro werd geplaatst bij het beursgenoteerde Waalse bedrijf Pharmasimple. De maskers zouden de voorbije week geleverd geweest zijn. Maar dat gebeurde dus niet.

Volgens het kabinet-De Block hield Pharmasimple zich niet aan de oorspronkelijk afgesproken voorwaarden. Namelijk: het bedrijf zou 5 miljoen in plaats van 3 miljoen FFP2-maskers leveren, en de leverancier die werkt vanuit Turkije, vroeg een voorschot van 50%.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid