België niet klaar om na coronatesten ook te ‘tracen’

 Leestijd: 4 minuten

3

Singapore, Taiwan en Zuid-Korea krijgen het coronavirus onder de knoet door massaal mensen te testen en vervolgens hun contacten te traceren. België heeft daarvoor amper twintig personen in dienst. Viroloog Marc Van Ranst pleit voor een structurele ...

In het kort

Testen, testen, testen. Het nieuwe ordewoord in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus klink logisch. Maar heeft testen ook zin? Een absolute voorwaarde is alleszins dat de testresultaten ook opgevolgd worden. Daarvoor is een legertje ‘contact tracers’ nodig dat de risicovolle contacten van besmette mensen in kaart kan brengen en opvolgen, ook wanneer dat aantal toeneemt.

Op deze manier krijgen Singapore, Taiwan en Zuid-Korea het coronavirus onder de knoet. België heeft daarvoor amper twintig personen in dienst. Viroloog Marc Van Ranst pleit voor een structurele uitbreiding. “We hebben nauwelijks één gezondheidsinspecteur per provincie. Die mensen en hun beperkte equipe werken zich uit de naad, maar het is voor hen dweilen met het water aan de lippen.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid