Huiszoeking bij Staatsveiligheid in dossier klokkenluider Reynders

 Leestijd: 2 minuten

0

Afgelopen vrijdag werd op vraag van de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise een huiszoeking uitgevoerd bij de Staatsveiligheid en bij Comité I. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar aanleiding van een klacht die enkele maanden terug ...

In het kort

Vorige week werd op vraag van de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise een huiszoeking uitgevoerd bij de Staatsveiligheid en bij Comité I. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar aanleiding van een klacht die enkele maanden terug werd ingediend door klokkenluider Nicolas Ullens de Schooten. Le Soir bracht het nieuws gisterenavond (maandag).

Nicolas Ullens de Schooten stapte eind september 2019 naar het federaal parket en diende er klacht in omwille van doodsbedreigingen door de chef enquêtedienst van het Comité I en omwille van belaging binnen de Staatsveiligheid door vertrouwelingen van Didier Reynders (MR). Parallel werd ook een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend bij de onderzoeksrechter.

Het gaat om misdrijven waarvan Ullens het slachtoffer zou zijn geweest toen hij als inspecteur binnen de Staatsveiligheid onderzoek voerde in corruptiezaken waarbij de namen van huidig EU-commissaris Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy telkens weer opdoken.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid