Dodelijke ziektes die meer aandacht verdienen

 Leestijd: 6 minuten

0

De opmerkelijk grote aandacht voor de uitbraak van het coronavirus staat allerminst in verhouding tot de aandacht die nog veel dodelijkere virussen en infectieziektes verdienen. Malaria en diarree eisen jaarlijks nog steeds honderdduizenden doden, en ook ...

In het kort

De opmerkelijk grote aandacht voor de uitbraak van het coronavirus staat allerminst in verhouding tot de focus die echte infectiekillers verdienen. Malaria en diarree eisen jaarlijks nog steeds honderdduizenden doden, en ook een heropstand van mazelen gebiedt waakzaamheid.

“Het is ergens logisch dat er veel aandacht gaat naar een nieuwe ziekte die zich ook redelijk snel verspreidt, maar voor ons zijn andere ziektes veel belangrijker”, zegt dr. Hilde De Clerck, emerging infections advisor bij Artsen Zonder Grenzen België.

Daarom is het van belang om de impact van het coronavirus in perspectief te plaatsen, en te zien hoe het nieuwe virus zich verhoudt tot andere infectieziektes, die jaarlijks honderdduizenden slachtoffers eisen.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid