Raad van Europa gealarmeerd na schaduwen van Apache-journalisten door Land Invest

 Leestijd: 3 minuten

0

De Raad van Europa waarschuwt opnieuw dat de persvrijheid in België in het gedrang is. De nieuwe ‘media freedom alert’ komt er nadat bekend raakte dat projectontwikkelaar Land Invest Group journalisten van Apache liet schaduwen ...

In het kort

De Raad van Europa waarschuwt opnieuw dat de persvrijheid in België in het gedrang is. De nieuwe ‘media freedom alert’ komt er nadat bekend raakte dat Land Invest Group journalisten van Apache liet schaduwen na onthullingen in het politiek gevoelige vastgoeddossier.

Uitgerekend donderdag werd het schaduwen (en beschermen) van journalisten ook uitgebreid besproken op de commissie Media van het Vlaams Parlement. Zowel Katia Segers (sp.a), Karin Brouwers (CD&V), Tine Van den Brande (Groen) als Marius Meremans (N-VA) veroordeelden praktijken van intimidatie en riepen minister van Media Benjamin Dalle op tot een duidelijk signaal en acties.

Het is nu wachten op initiatief vanuit de federale regering. Die nam het opvolgen van de waarschuwingen van de Raad van Europa in het verleden evenwel niet ernstig. Het is namelijk niet de eerste keer dat ons land een waarschuwing krijgt, in 2019 waren er dat vier en in 2018 drie.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid