‘Meer middelen nodig voor strijd tegen mensenhandel’

 Leestijd: 4 minuten

0

Federaal Migratiecentrum Myria vraagt meer aandacht en middelen voor de strijd tegen mensenhandel. Slachtoffers van mensenhandel moeten bovendien beter begeleid worden. Het gebrek aan middelen zorgt er nu soms voor dat slachtoffers in de kou blijven ...

In het kort

Federaal Migratiecentrum Myria vraagt in een nieuw rapport over mensenhandel en mensensmokkel aan de federale regering om voldoende menselijke en financiële middelen vrij te maken en toe te kennen aan de politie- en inspectiediensten om van de strijd tegen mensenhandel een echte prioriteit te maken.

“De volgende regering moet meer geld vrijmaken om de strijd tegen mensenhandel prioriteit te maken op het terrein. Zo kunnen we de capaciteit van de eerstelijnsdiensten versterken”, vertelde Patricia Le Cocq van Myria vandaag (22/11) bij de voorstelling van het rapport. “De eerstelijnsdiensten zijn sleutelactoren om slachtoffers bij te staan.”

Volgens Sarah De Hovre, directeur van PAG-ASA, een gespecialiseerd opvangcentrum voor slachtoffers van mensenhandel is er zelfs “een gruwelijk gebrek aan middelen” voor de strijd tegen mensenhandel. “Mensenhandel moet weer prioriteit worden. We willen meer mensen detecteren en vinden zodat we meer mensen kunnen helpen. We vragen extra middelen aan de regering”, maakt De Hovre duidelijk.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid