‘Een robuuste democratie en stevige pers zijn aan elkaar gelinkt’

 Leestijd: 6 minuten

3

Onderzoeksjournalistiek boomt in Europa en in Vlaanderen. Geldtekort en gebrek aan innovatie dreigen die tendens in Vlaanderen op de helling te zetten. Ook intimidatie van journalisten is België niet vreemd. Bovendien is er de enorme machtsconcentratie ...

In het kort

Onderzoeksjournalistiek boomt in Europa en in Vlaanderen. Geldtekort en gebrek aan innovatie dreigen die tendens in Vlaanderen op de helling te zetten. Ook intimidatie van journalisten is België niet vreemd. Bovendien is er de enorme machtsconcentratie die de diversiteit bedreigt. En dan wordt ook nog het Vlaams Journalistiek Fonds drooggelegd.

Dat de omstandigheden waarin onderzoeksjournalistiek gebeurt zelden makkelijk zijn, daar kunnen ze in Hongarije, Italië en Groot-Brittannië zeker over meespreken. Toenemende intimidatie maakt het ook voor Vlaamse onderzoeksjournalisten niet altijd even evident om hun job uit te oefenen. Wat is de staat van onderzoeksjournalistiek in Vlaanderen?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid