UNIZO ontslaat drijvende kracht achter dossier Peperbus Borgerhout

 Leestijd: 4 minuten

0

De verhuis van UNIZO Provincie Antwerpen naar de Peperbus, de ontwijde kerk in Borgerhout, baadt in een sfeer van favoritisme. De zelfstandigenorganisatie ontkent elk verband tussen het ontslag op staande voet van haar provinciaal directeur en ...

In het kort

De verhuis van UNIZO Provincie Antwerpen naar de ontwijde kerk in Borgerhout baadt in een sfeer van favoritisme. De zelfstandigenorganisatie ontkent elk verband tussen het ontslag op staande voet van haar provinciaal directeur en het dossier Peperbus.

Zelfstandigenorganisatie UNIZO besliste afgelopen dinsdag om haar Antwerps provinciaal directeur, Sofi Van Ussel op staande voet te ontslaan. Van Ussel was de drijvende kracht achter de veel besproken renovatie van de Peperbus in Borgerhout, de ontwijde kerk die de provinciale afdeling van UNIZO wil omtoveren tot een ‘broedplaats voor ondernemerschap’. Onderzoek van Apache leert dat de echtgenoot van Van Ussel zeer nauw betrokken was bij een miljoenensubsidie via de Vlaamse Erfgoedkluis.

UNIZO-woordvoerder Filip Horemans bevestigt het ontslag. “Het klopt dat we de samenwerking hebben beëindigd, maar we beschouwen dit als een interne aangelegheid en geven daarom geen verdere commentaar.” UNIZO ontkent wel dat er een verband zou zijn met dossier Peperbus. “Dat beide partijen betrokken zijn in dit dossier berust louter op toeval. We hebben er over gewaakt dat er geen sprake is van belangenvermenging. Het ontslag van Sofi Van Ussel staat los van deze zaak.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid