Blind voor Brexit-woede door gebrekkige lokale journalistiek

 Leestijd: 4 minuten

0

Na jaren van besparingen zit onderzoeksjournalistiek opnieuw in de lift in Groot-Brittannië. The Bureau of Investigative Journalism is één van ’s lands wegbereiders voor non-profit journalistiek. Apache sprak met hoofdredacteur Rachel Oldroyd over het belang van lokale ...

In het kort

Na jaren van besparingen, zit onderzoeksjournalistiek opnieuw in de lift in Groot-Brittannië. The Bureau of Investigative Journalism is één van ’s lands wegbereiders voor non-profit journalistiek. Apache sprak met hoofdredacteur Rachel Oldroyd over het belang van lokale onderzoeksjournalistiek, antibiotica in kippenvoer en Brexit.

“Journalistiek gaat over mensen en hun verhalen. Via het vertellen van deze verhalen probeer je om verandering teweeg te brengen. Dat verschil maken is de reden waarom ik in de journalistiek ben gestapt.” Wanneer we Rachel Oldroyd spreken vanuit Londen, spat de liefde voor onderzoeksjournalistiek ervan af. Haar enthousiasme is aanstekelijk.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid