Schrijven voor de persvrijheid in Hongarije

 Leestijd: 6 minuten

1

In Hongarije bouwde premier Viktor Orbán de laatste jaren een heus media-imperium uit, waarin staatspropaganda centraal staat en van objectieve journalistiek niet langer sprake is. Direkt36, een journalistieke onderzoeksorganisatie, probeert hier een antwoord op te bieden. ...

In het kort

In Hongarije nemen quasi alle redactieleden van de grootste onafhankelijke nieuwssite Index ontslag. Druppel: het ontslag van hun hoofdredacteur die externe (politieke) druk hekelde na een recente ‘herschikking’ binnen de raad van bestuur.

In Hongarije bouwde premier Viktor Orbán de laatste jaren een heus media-imperium uit, waarin staatspropaganda centraal staat en van objectieve journalistiek niet langer sprake is. Direkt36, een journalistieke onderzoeksorganisatie, probeert hier een antwoord op te bieden. Apache sprak met mede-oprichter Gergö Sáling. “Wij willen met Direkt36 een omgeving creëren waar journalisten niet kunnen beïnvloed worden en waarin we financieel niet afhankelijk zijn van reclame-advertenties.”

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid