Zwembad draait veel verlies, maar Pelt is toch tevreden

 Leestijd: 7 minuten

2

Het eerste publiek-private zwembad van Vlaanderen, Lago Dommelslag in Pelt, krijgt al sinds 2014 extra geld van de gemeente om tegenvallende inkomsten te compenseren. Ook werd besloten om de jaarlijkse betalingen van de gemeente aan Lago ...

In het kort

Het eerste publiek-private zwembad van Vlaanderen, Lago Dommelslag in Pelt, krijgt al zes jaar extra geld van de gemeente om tegenvallende inkomsten te compenseren. Ook werd besloten om de jaarlijkse betalingen van de gemeente aan Lago met 15 jaar te verlengen. Ondanks de financiële tegenslag is men bij de gemeente positief over de samenwerking.

De fusiegemeente Pelt heeft sinds 2014 al 1,1 miljoen euro meer subsidie toegekend aan zwembaduitbater S&R Groep dan initieel de bedoeling was. Toch is de gemeente niet ontevreden over de samenwerking. “S&R vraagt extra geld, maar wat wij ervoor terugkrijgen als gemeenschap maakt dat het nog altijd een succesverhaal is”, aldus schepen voor Ruimtelijke Planning Jaak Fransen, die de gemeente tot voor kort vertegenwoordigde in het samenwerkingsverband. Volgens Fransen is de samenwerking met S&R Groep nog altijd goedkoper dan op zoek gaan naar een andere uitbater.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid