Kazachgate: klokkenluider levert info aan Frans parket over Reynders

 Leestijd: 4 minuten

2

Klokkenluider en voormalig inspecteur bij de Staatsveiligheid Nicolas Ullens kaart de ontmoeting aan tussen Didier Reynders (MR) en een Franse advocate die in opdracht van de Belgisch-Oezbeekse miljardair Chodiev miljoenen euro’s smeergeld betaalde aan onder meer ...

In het kort

Advocaat Alexis Deswaef die optreedt voor de klokkenluider in de zaak-Reynders heeft namens zijn cliënt twee opmerkelijke brieven verstuurd. Eén brief werd verstuurd naar de Franse onderzoeksrechter die eind vorige maand Patokh Chodiev in verdenking stelde voor witwassen. En andere brief vertrok naar de procureur-generaal in Bergen waar het Belgische luik van het ‘Kazachgate’ onderzoek zit. Centraal in in de correspondentie: een ontmoeting tussen Didier Reynders en Catherine Degoul.

Advocate Degoul verleent haar medewerking aan het lopend gerechtelijk onderzoek in Frankrijk. Ze bevestigde aan het Franse gerecht dat zijzelf en één van haar vertrouwelingen, op vraag van Chodiev achtereenvolgens 800.000 euro en 5 miljoen euro cash smeergeld betaalde in hotels in Frankrijk en Zwitserland. Dat geld kwam onder meer terecht bij wijlen Armand De Decker (MR).

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid