Vlaanderen sluit de ogen voor stikstofprobleem dat Nederland lamlegt

 Leestijd: 3 minuten

1

In Nederland liggen grote infrastructuurwerken al maanden stil omdat het Europees Hof van Justitie heeft geoordeeld dat de overheid niet genoeg doet om stikstofvervuiling tegen te gaan. Ook Vlaanderen overschrijdt de EU-normen voor stikstofvervuiling ruimschoots, maar ...

In het kort

De uitbreiding van Lelystad Airport kan niet doorgaan, de snelweg A27 bij Utrecht wordt niet verbreed, een nieuwbouwwijk van 468 woningen in Roermond zal niet gebouwd worden: Nederlandse infrastructuurwerken zijn volledig lamgelegd door een uitspraak van de Raad van State van 29 mei, gebaseerd op een arrest van het Europees Hof van Justitie van eind vorig jaar.

Het Nederlandse Programma Aanpak Stikstof (PAS) zou volgens het Hof niet voldoende garanderen dat kwetsbare natuurgebieden beschermd worden tegen overmatige vervuiling van stikstofoxiden en ammoniak.

Ook Vlaanderen overschrijdt de EU-normen voor stikstofvervuiling in 61% van de beschermde natuurgebieden. Jambon I lijkt echter voorbij te gaan aan het probleem.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid