’t Is stil in het middenveld: zelforganisaties wachten bang af

 Leestijd: 5 minuten

2

Bij verschillende van de bijna 1.700 gesubsidieerde ‘etnisch-culturele organisaties’ en hun koepels in Vlaanderen en Brussel heerst verontwaardiging, maar ook angst en zelfs paniek. Niemand weet wat de gevolgen zullen zijn van de “meest onthutsende paragraaf” ...

In het kort

Bij verschillende van de bijna 1700 gesubsidieerde ‘etnisch-culturele organisaties’ en hun koepels in Vlaanderen en Brussel heerst verontwaardiging, maar ook angst en zelfs paniek. Niemand weet wat de gevolgen zullen zijn van wat Apache omschreef als de “meest onthutsende paragraaf” uit het Vlaamse regeerakkoord: die over het sociaal-cultureel werk. Daaronder vallen ook de zelforganisaties en hun koepels, die zich nu beraden over de te volgen strategie.

Bij de geplande aanpassing van het decreet sociaal-cultureel werk zal er volgens het akkoord van Jambon I niet langer plaats zijn voor subsidies aan “initiatieven die zich terugplooien op etnisch-culturele afkomst”. Na enkele online-opinieartikels aan het begin van de week verkiezen de meeste koepels en belangenbehartigers van de verenigingen om voorlopig niet verder te reageren op de passage uit Jambons regeerbijbel.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid