Vlaams regeerakkoord belooft aandacht voor diervriendelijkere stallen

 Leestijd: 7 minuten

1

De nieuwe Vlaamse regering is een feit. Minister Weyts blijft bevoegd voor Dierenwelzijn, terwijl Hilde Crevits minister van Landbouw wordt. De regeringsverklaring belooft alvast een nauwe samenwerking tussen de twee. Zo staat er niet alleen een ...

In het kort

Minister Weyts blijft bevoegd voor Dierenwelzijn, terwijl Hilde Crevits minister van Landbouw wordt. De regeringsverklaring belooft alvast een nauwe samenwerking tussen de twee. Zo staat er niet alleen een uitfasering van het gebruik van kooisystemen voor kippen op de planning. Ook bij de toekenning van landbouwinvesteringssubsidies voor stallen wordt dierenwelzijn belangrijker.

Begin september berichtte Apache over stalbranden en hoe geen enkele instantie een duidelijk zicht heeft op de brandveiligheid van stallen voor landbouwdieren. Nu lijkt de Vlaamse regering geleidelijk aan toch met maatregelen te komen, want in het kakelverse regeerakkoord lezen we het volgende: “Bij het toekennen van landbouwinvesteringssubsidies voor de bouw van stallen geven we meer gewicht aan Dierenwelzijn.” Hoe dat precies in zijn werk gaat en wie hierop zal toekijken, is nog niet gepreciseerd.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid