Wie gaat de verplichte inburgering betalen?

 Leestijd: 1 minuut

0

De nieuwe Vlaamse regering wil nieuwkomers zelf laten betalen voor de verplichte inburgeringscursussen. In het beste geval moeten inburgeraars straks 360 euro ophoesten. Nieuwkomers die deze cursus niet kunnen betalen zullen beroep moeten doen op OCMW’s. ...

In het kort

In het nieuwe Vlaamse regeerakkoord staan een reeks maatregelen voor inburgeraars en nieuwkomers opgesomd. Een opvallende nieuwigheid is dat inburgeringscursussen in Vlaanderen voortaan niet meer gratis zullen zijn. In het beste geval moeten inburgeraars straks 360 euro ophoesten. Er heerst nog onduidelijkheid over wie dat effectief zal betalen. Nieuwkomers die deze cursus niet kunnen betalen zullen immers beroep moeten doen op OCMW’s.

Het is dan ook maar de vraag wie er welke middelen zal vrijmaken. Zowel de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten als de Gentse Schepen van Welzijn Astrid De Bruycker (Sp.a) hebben bezorgdheden over het financiële plaatje.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid