Vlaams regeerakkoord draagt stempel Christian Van Thillo

 Leestijd: 4 minuten

3

Het luikje ‘media’ in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord draagt zonder al te veel gène de stempel van mediatycoon Christian Van Thillo. Terwijl de vleugels van de openbare zender verder worden geknipt, ziet de baas van DPG ...

In het kort

Het luikje ‘media’ in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord draagt zonder al te veel gène de stempel van mediatycoon Christian Van Thillo. Terwijl de vleugels van de openbare zender verder worden geknipt, ziet de baas van DPG Media nogal wat van zijn lang gekoesterde dromen bewaarheid.

“Deze Vlaamse Regering ijvert voor een sterk Vlaams medialandschap met krachtige Vlaamse private mediabedrijven en een publieke omroep die investeren in kwalitatieve Vlaamse programma’s.”

Het lijkt een detail, maar in het zinnetje waarmee de regering Jambon het luikje “media” aftrapt, heeft het woordje “krachtig” niet zonder reden enkel betrekking op Vlaamse private mediabedrijven. De eeuwige clash tussen private mediabedrijven – met DPG Media (De Persgroep) voorop – en de openbare omroep wordt volledig beslecht in het voordeel van de private markt.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid