Marokko sluit kritische journaliste op na ‘abortusaanklacht’

 Leestijd: 1 minuut

0

Reporters Zonder Grenzen roept op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de Marokkaanse journaliste Hajar Raissouni. De vrouw werkt voor de onafhankelijke nieuwswebsite Akhbar al-Yaoum en riskeert tot twee jaar gevangeniscel voor zogenaamde ‘illegale ...

In het kort

Reporters Zonder Grenzen roept op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van de Marokkaanse journaliste Hajar Raissouni. De vrouw werkt voor de onafhankelijke nieuwswebsite Akhbar al-Yaoum en riskeert tot twee jaar gevangeniscel voor zogenaamde ‘illegale abortus’ en overspel.

Reporters Zonder Grenzen lanceert nu een petitie en veroordeelt de schending van de privacy om journalisten monddood te maken. De wereldwijde organisatie die opkomt voor vrijheid van informatie en persvrijheid veroordeelt met haar actie vooral ‘alle inmenging in het privéleven van journalisten en het gebruik van persoonlijke informatie om mensen te belasteren en de media waarvoor ze werken’. Ook Amnesty International trekt aan de alarmbel.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid