‘Vlaamse startnota strijdig met mensenrechten, VN-verdragen en grondwet’

 Leestijd: 4 minuten

1

Verschillende voorstellen in de startnota voor de Vlaamse formatie zijn strijdig met het recht op privacy, vrije meningsuiting en gelijke onderwijskansen, de rechten van kinderen met een beperking, het recht om asiel aan te vragen, de ...

In het kort

De Liga voor Mensenrechten publiceerde vorige week een reactienota waarin de organisatie de legaliteit van een aantal uitspraken uit de nota toetst. Volgens voorzitter Kati Verstrepen was deze reactienota onder andere noodzakelijk om de politieke vrijheid in België te waarborgen: “Meer dan ooit worden mensenrechten in vraag gesteld”, aldus Verstrepen.

“We willen aan de onderhandelaars duidelijk maken dat politieke vrijheid essentieel is in een democratische samenleving, maar dat die vrijheid stopt daar waar mensenrechtenschendingen beginnen.” Zeker tien voorstellen uit de nota van De Wever brengen de in België geldende grondrechten in het gedrang, zo waarschuwt de liga.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid