‘Vergrijzend Vlaanderen mag vierde industriële revolutie niet missen’

 Leestijd: 5 minuten

1

De Vlaamse parlementsverkiezingen zijn inmiddels anderhalve maand geleden, en in de formatie zit nog geen schot. Wellicht kunnen de beleidsvoorstellen van de Vlaamse ambtenarij helpen bij het vormen van een regeerakkoord. Vandaag: een kenniseconomie met een ...

In het kort

Volgens de Vlaamse administratie beleeft onze economie een ‘vierde industriële revolutie‘ waarbij de ‘grens tussen fysieke en digitale producten vervaagt’. Bovendien heeft de samenleving te kampen met vergrijzing, en moet er dringend een overgang worden gemaakt naar een koolstofarme samenleving.

Die uitdagingen kunnen we volgens de Vlaamse ambtenaren enkel aangaan door te zorgen voor een ‘wendbaardere economie’, waarbij het ‘menselijk kapitaal’ efficiënter wordt ingezet (en het blijvend ontwikkelen van nieuwe competenties wordt gestimuleerd).

We moeten af van de ouderwetse hang naar een vaste baan. ‘Jobzekerheid’ moet plaatsmaken voor ‘werkzekerheid’ of ‘loopbaanzekerheid’.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid