Zwemmen in privaat water

 Leestijd: 1 minuut

1

Op amper vier jaar tijd verdubbelde het aantal gemeentelijke zwembaden dat wordt gebouwd en/of uitgebaat in samenwerking met private bedrijven. Dat leidde op verschillende plaatsen tot prijsstijgingen, verkorte openingsuren en slechtere arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Welke ...

In het kort

Op amper vier jaar tijd worden twee keer zoveel publieke (gemeentelijke) zwembaden door private bedrijven in gebruik genomen. Dat leidde op verschillende plaatsen tot prijsstijgingen, verkorte openingsuren en slechtere arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Welke risico’s en engagementen nemen steden en gemeenten om hun zwembaden via zogeheten publiek-private samenwerkingen (PPS) te laten uitbaten door private bedrijven?

Apache vroeg op 1 juli, op basis van de wetgeving openbaarheid van bestuur, aan 26 steden en gemeenten de bouw- en onderhoudscontracten die ze met private bedrijven afsloten voor in totaal 25 zogeheten PPS-zwembaden. Samen met burgers willen we deze zomer uitzoeken hoe de deals tussen private bedrijven en gemeenten precies in elkaar zitten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid