Mischaël Modrikamen verliest rechtszaak tegen journalisten Apache

 Leestijd: 2 minuten

3

De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg spreekt twee journalisten van Apache over de hele lijn vrij na een klacht van de Fondation Populaire. Dat is de stichting achter de Franstalige Parti Populaire (PP) van advocaat Mischaël ...

In het kort

De Antwerpse rechtbank van eerste aanleg spreekt twee journalisten van Apache over de hele lijn vrij na een klacht van de Fondation Populaire. Dat is de stichting achter de Franstalige Parti Populaire (PP) van advocaat Mischaël Modrikamen. Modrikamen is de man die samen met Donald Trumps voormalige adviseur Steve Bannon bouwt aan een extreemrechts populistisch netwerk in Europa.

De Fondation Populaire stapte naar de rechtbank na een reeks onthullingen van Apache waarin onregelmatigheden met het gebruik van Europees geld aan de kaak werden gesteld.

De Europese eurokritische partij en de bijhorende stichting, respectievelijk ADDE (Alliance for Direct Democracy in Europe) en IDDE (Institute for Direct Democracy in Europe) staan daarin centraal. Binnen die partij en stichting speelden UKIP, de Britse eurokritische partij van Nigel Farage en de Parti Populaire de eerste viool.

Het vonnis van de rechtbank laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De rechtbank is van oordeel dat de betrokken journalisten als normaal zorgvuldige journalisten hebben gehandeld. Er is geen sprake van nalatigheden of fouten in de berichtgeving.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid