1,6 miljard euro aan gemeente-eigendommen verkocht sinds 2013

 Leestijd: 4 minuten

0

Elk jaar doen lokale besturen een deel van hun gronden, gebouwen en andere eigendommen van de hand, onder meer om nieuwe investeringen te financieren. De vorige legislatuur verkochten gemeentebesturen en OCMW’s voor meer dan 1,6 miljard ...

In het kort

Van 2013 tot 2017 verkochten alle Vlaamse gemeentebesturen en OCMW’s samen in totaal voor 1,6 miljard euro onroerende goederen. Dat blijkt uit cijfers van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Opvallend is dat vooral de OCMW’s de voorbije jaren steeds meer verdienen met de verkoop van hun eigendommen. De opbrengst steeg van ongeveer 22,7 miljoen euro in 2013 naar 153,2 miljoen euro in 2017.

We zijn op zoek naar lokale besturen die gronden en panden in de uitverkoop zetten of dat vorige legislatuur hebben gedaan. Is dat het geval in jouw stad of gemeente, kerkfabriek, intercommunale, polders of watering? Gebeurde dat op een discutabele of ondoordachte manier? Of was de privatisering net een uitstekende zaak? Heb je bewijsmateriaal of wil je meewerken aan de reeks, als burgerjournalist, expert of beroepsjournalist? Laat het ons weten!

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid