Land Invest Gate (3): excessieve uitgaven, cumul, werken zonder contract

 Leestijd: 5 minuten

2

Apache en Le Vif publiceren een document dat toont hoe respect voor de meest elementaire deontologie van het zakendoen helemaal zoek was in de schoot van de Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group.

In het kort

Apache en Le Vif publiceren een document dat toont hoe respect voor de meest elementaire deontologie van het zakendoen helemaal zoek was in de schoot van de omstreden Antwerpse projectontwikkelaar Land Invest Group.

De projectontwikkelaar werkte met geld van het door de Luikse PS gedomineerde pensioenfonds Ogeo Fund en kon in Antwerpen rekenen op de politieke steun van het college van Bart De Wever bij een aantal bouwprojecten.

Die opmerkelijke politieke samenwerking resulteerde in een bedrijf waar niet enkel Erik Van der Paal – de favoriete bouwpromotor van Bart De Wever – en zijn Nederlandse kompaan Marc Schaling, maar ook mensen uit de directe entourage van voormalig Luiks top PS’er Stéphane Moreau zich op spectaculaire manier verrijkten.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid