Ook reddingsoperatie Aleppo verliep via één schimmige tussenpersoon

 Leestijd: 9 minuten

3

Ook bij de reddingsactie van 244 Syrische christenen in 2015 werd de lijst met kandidaten opgesteld door één Syrische priester, zonder schriftelijke afspraken over de selectiecriteria. Niet de meest kwetsbare personen werden geholpen, wel degenen met ...

In het kort

Via verschillende ondoorzichtige kanalen verstrekte Theo Francken (N-VA) honderden humanitaire visa, vrijwel enkel aan christenen. De netwerken van gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) en Vlaams Parlementslid Karim Van Overmeire (N-VA) waren enkele van van die kanalen.

Echter, ook bij het grootste humanitaire prestigeproject van de ex-staatssecretaris stelde slechts één man de lijst op met wie wel, en wie niet meeging: een maronitisch-christelijke priester uit Barad.

Waarom gaf Francken een vrijbrief aan één conservatieve priester, maar omzeilde hij naast de internationale, ook de nationale democratische instellingen?

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid