Karim Van Overmeire regelde humanitaire visa voor christelijke Syriërs

 Leestijd: 3 minuten

1

Ook Vlaams Parlementslid Karim Van Overmeire (N-VA) regelde visa voor Assyrische christenen via het kabinet van voormalig staatssecretaris Theo Francken.

In het kort

Ook Vlaams Parlementslid Karim Van Overmeire (N-VA) regelde visa voor Assyrische Christenen via het kabinet van voormalig staatssecretaris Theo Francken.

Het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) leverde de voorbije jaren zowat humanitaire visa af op bestelling. Via partijgenoten werden op het kabinet lijstjes met namen ingediend. Dat gebeurde niet enkel via de in opspraak gekomen Melikan Kucam, maar onder meer ook via Vlaams Parlementslid en Aalsters schepen Karim Van Overmeire. Volgens het kabinet van minister Maggie De Block zouden er in totaal ongeveer 600 humanitaire visa rechtstreeks via het kabinet van haar voorganger geregeld zijn.

Het politiek cliëntelisme loonde: N-VA wordt op handen gedragen door een groot deel van de Christelijke Syrische gemeenschap.

Lees het volledige artikel

Word lid

Leden genieten deze voordelen:

  • Onthulling en duiding
  • Een onafhankelijke redactie
  • 5.000+ artikels
  • Geen advertenties
  • Ruimte voor debat
Steunlidmaatschap€ 10,00
Maandlidmaatschap€ 9,00
Jaarlidmaatschap€ 6,66
2-jaarlidmaatschap€ 6,25

Ontdek alle formules

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid