Slow journalist ontdekt slow urbanism in Doel

 Leestijd: 1 minuut0

Graphic journalist Jeroen Janssen verslaat voor Apache de ontwikkelingen in het polderdorp Doel. Doel mag blijven bestaan. Na decennialange discussies ligt er een compromis op tafel. Het ultieme plan voor de havenuitbreiding is het alternatief 9bis geworden, een boemerangvormig dok dat de dorpskern spaart. In de kerk van Doel, het enige gebouw dat nog niet ten prooi viel aan vandalisme, presenteerden de studenten van de Leuvense faculteit Architectuur hun plannen voor het dorp. Geen detail ontsnapte aan hun aandacht.

 

 

Er wonen nog mensen

Het nieuwe boek van Jeroen Janssen, Er wonen nog mensen / tekenen van leven in Doel, is nu verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

Auteur: Jeroen Janssen

Jeroen Janssen is als tekenaar en auteur sinds een paar jaar actief in de getekende journalistiek. Na enkele lijvige boeken als “Doel” over een bedreigd polderdorp, en “Abadaringi”, over een kunstschool in Rwanda, publiceert hij ook reportages en tekeningen in MO*, op www.drawingthetimes.com en op www.urbansketchers.com

Het nieuwe boek van Jeroen Janssen, Er wonen nog mensen / tekenen van leven in Doel, verscheen vorig jaar (2018) bij uitgeverij Oogachtend en is nu verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

Word lid

Word jij lid van Apache? Lees direct verder en steun onafhankelijke onderzoeksjournalistiek. Nu al vanaf 6,25 euro per maand.


Ja, ik word lid

Word nu lid van Apache en geniet van deze voordelen:

  • Toegang tot alle ruim 4.000 artikels
  • Deel de artikels gratis met je vrienden
  • Toegang tot alle dossiers en het volledige archief
  • Treed in discussie met journalisten en andere lezers
  • Korting op events en andere journalistieke producten, zoals e-books